golden

Standaard

Himalayan

"Lichaamskleur een bleek gouden creme met points in medium sepia op de extremiteiten: gezicht (niet voorbij de ogen), oorbasis, voorpoten (niet voorbij de elleboog), achterpoten (niet voorbij de enkel) en staartbasis. Ogen zwart."

Siamees

"Lichaamskleur een rijk gouden creme, points (op gezicht, voeten, staartbasis) zijn een rijk donker sepia dat geleidelijk en gelijkmatig overloopt in de lichaamskleur. Er hoort geen plots einde te komen aan de points. Buikkleur bleek creme. Ogen zwart."  

Beschrijving

Een warm creme kleurige variant van de uitmonsteringen, duidelijk anders dan de gewone varianten. De meest bekende 'golden' uitmonsteringen zijn de golden himalayan en golden siamees, waarbij zowel het lichaam als de points warmer van kleur zijn. Daarnaast kan ook ivoor 'golden' zijn, deze kleur wordt ook wel creme of honey genoemd.  

Geschiedenis

Een relatief recent ontdekte variant van de c-locus variëteiten.

Andere benamingen en verwante variëteiten

  • creme, de Engelse benaming voor golden ivoor
  • golden himalayan, golden met himalayan
  • golden siamees, golden met siamees
  • honey, de Fins benaming voor golden ivoor

Genetisch 

Waardoor de 'golden' kleur veroorzaakt wordt is nog niet helemaal bekend, maar de kleur lijkt op agouti-basis te zijn en men vermoed dat het iets met cinnamon te maken heeft. Golden komt enkel voor op uitmonsteringen, zoals himalayan en siamees.

Gallerij

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.